Dimana anda mencari CD/DVD Games?


Kalau dah jenis suka main games, kalau keluar shopping mesti nak usha je cd/dvd game kan?
Kalau kat Kuala Terengganu ni memang payah siket nak cari kedai yang jual cd/dvd games.

Antara senarai lokasi mencari CD/DVD games di area Kuala Terengganu ialah:

Mydin Mall tingkat bawah.

Lagimura di Giant Hypermarket.

Lagimura di Pulau Kambing.

Itu sahaja.. yang baru buka kat lain masih belum dikenalpasti. Tapi kalau korang rasa susah sangat nak keluar cari cd games, korang download je games pakai peer2peer (p2p), contohnye yang biasa orang pakai uTorrent. Aku sendiri sebenarnya banyak download games pakai uTorrent. Antara games yang aku pernah download kat uTorrent:

1. Need for Speed Shift
2. Dimensity
3. Company of Heroes
4. Command and Conquer Kane's Wrath
5. Command and Conquer Tiberium Wars
6. Call of Duty: World at War
7. Call of Duty 2
8. Dragon Age

Banyak lagi games yang besar2 (5GB-15GB) aku pakai download je kat uTorrent. Kalau rasa tak sabar sangat barulah aku pegi beli DvD games yang aku nak cari tu. Contohnya, games yang memerlukan 2-3 keping DvD yang mana database dia besar giler. Contoh Call of Duty: Black Ops, game macam ni dah x sabar rase nak main, terus je pegi beli, kalau download pun, mungkin dalam seminggu lebih baru siap, tu pun kalau rajin nak bukak pc.

Harga Dvd/Cd games kat sekitar K.T ni aku rasa tak berpatutan, nampak mahal semacam je. Kalau nak banding kedai games kat Kuantan, KL, Batu Pahat, semuanya murah-murah. Mungkin persaingan yang kurang diantara mereka kot di K.T. Nak tak nak, peminat-peminat games beli jugak.

Ape-ape pun, majulah games secara sihat di Terengganu.

No comments:

Post a Comment